Network Menu

Månadsbrev från SWEA Belgiums ordförande

Månadsbrev mars 2021

Hej,

Våren var här! Men nu lägger den sig i väntläge igen. Den kommer tillbaka!

Vi måste bara öva tålamod här också. Och väntar på vaccin gör vi alla.

Årsmötet

Årsmötet har vi klarat av via Zoom. Och vi fick en intressant presentation om Erasmus+-programmet av Sophia Eriksson Waterschoot.

Styrelsen omvaldes – tack för förtroendet! Däremot saknar vi nu en webb-redaktör eftersom Elisabeth är sjukskriven och har avsagt sig uppdraget.

DU vill säkert bli vår nya webb-redaktör! Anmäl dig till någon i Styrelsen snarast!

Vi behöver Dig eller några som i grupp åtar sig uppdraget.

Du är även välkommen att engagera dig på annat sätt i vår styrelse. Kontakta någon i styrelsen!

Årsavgiften för 2022 blir densamma som i år, dvs € 40,-.

Vi är just nu 29 medlemmar. Några av våra tidigare medlemmar flyttar tillbaka till Sverige och vi har 4 helt nya medlemmar. Välkomna!

Årsavgift

Om du inte har hunnit betala din årsavgift, gör det nu, € 40,-.

SWEA Belgium 30 år

SWEA Belgium startades 1991 och i år fyller vi 30 år. Det kommer vi att fira till hösten. Årsmötet ut såg en festkommitté. De är Kerstin Wangesten och Therese Hellström.

Program

Nu i början av mars har vi mycket att göra!

  • Promenadgrupperna är på G.
  • AfterWork blir det varannan torsdag kl 18.30 med start ikväll. Du kommer väl?
  • Böcker till kaffet någon? Litterärt kaffe måndagen den 8 mars kl 11.00

Eva-Lotta skriver:

Tillhör du också dem, som älskar att läsa och slukar bok efter bok? Jag själv har alltid minst tre böcker på gång och läser varje dag. Jag har provat att gå med i bokklubbar vid flera tillfällen men inser att det inte passar mig. Kravet på att alla läser samma bok och framför allt att analysera boken efteråt stämmer inte in på mitt sätt att läsa. Jag vill gärna behålla min läsupplevelse. Den blir väldigt personlig och börjar jag analysera så blir den inte längre densamma.

Däremot vill jag gärna dela med mig och tipsa nära och kära om en bra bok! Därför kom jag på att vi kunde starta ett Litterärt kafé. Utan några som helst avancerade krav träffas vi (som tiderna kräver, via Zoom) till en förmiddagsfika och pratar om vilka böcker vi läser just nu eller har läst och vill tipsa er andra om.

Första gången blir måndagen den 8 mars kl 11. Vi håller på ungefär 45 min, vilket betyder att även ni som arbetar ska kunna vara med under er fikapaus. Eftersom det är den Internationella kvinnodagen tänkte jag att vi kunde (försöka) hålla oss till böcker skrivna av kvinnliga författare den här gången.

En Zoom-länk kommer när vi närmar oss. Hoppas att du vill vara med!

  • Bozar: Van Eyck den 10 mars kl 14.00

SWEA Art-gruppen besöker museet. Boka din egen biljett på Bozar´s hemsida.

Alla välkomna! Vi ses utanför ingången strax före kl 14. Anmäl dig gärna, annars kom ändå.

  • EU-Parlamentet – torsdag den 11 mars kl 12.00

Vi är välkomna till en virtuell presentation av Europaparlamentet och dess verksamhet. Presentationen tar ca 1,5 timme.

Anmäl till Kerstin att du vill delta senast den 8 mars.

SWEA Belgiums Facebook och Instagram

Vi försöker uppdatera som mycket vi kan. Om Du har konto – vänligen Följ oss! Vi behöver få upp trafiken dit. Våra hashtags är #sweabelgium och #sweabelgien.

Zoom

SWEA Belgium har ett zoom-abonnemang. Du får gärna använda det – även för privata möten. Kerstin Wangesten och Christina Måneskiöld är administratörer. Kontakta någon av dem för att boka ett möte.

Nyfiken på är ett tema som vi kommer att ha på våra AW-träffar framöver.

Du är välkommen att berätta något om dig, t ex hur länge du har bott i Belgien, varför du flyttade hit och vad du gjort tidigare i livet. Det kan också vara en kul händelse/situation, som uppstått här i Belgien. Någon har säkert gjort en spännande långresa eller spännande kortresa, som man vill berätta om, eller har en hobby som kan smitta av sig mm. Detta är självklart helt frivilligt och lämplig tidsåtgång är att du pratar om ditt ämne i ca 10 minuter.

Ta väl hand om er och vi ses!

Hälsningar

Christina M